dimecres, 26 de maig del 2010

“L’IES MEDITERRÀNIA: UNA DÈCADA D’HISTÒRIA”


L’Institut d’Educació Secundària Mediterrània va nàixer el curs mil nou-cents noranta-nou dos mil, al mes de maig de mil nou-cents noranta-nou. És important diferenciar quan va nàixer administrativament de quan va començar el seu funcionament educativament parlant, al mes de setembre d’aquell any, amb el començament del curs.

Cal dir que com que no hi havia edifici propi, vam ocupar les instal·lacions del centre d’estudis de l’Ajuntament de Benidorm al Salt de L’Aigua. En aquell curs acadèmic, la denominació del nostre centre va ser Institut d’Educació Secundària Núm. 5 de Benidorm per raons òbvies: érem el cinqué institut de la ciutat i feia poc temps s’havia creat l’Institut Núm 4,  anomenat Beatriz Fajardo de Mendoza.  Sols vam tindre nou grups-classe: tres a 1r d’ESO, tres a 2n i tres a 3r. Així de senzill i de xicotet, però tot un repte per a l’equip directiu- constituït per tres professors que treballavem a l’IES Pere Maria Orts i Bosch- i els seus professors. Vam ser cent-huitanta alumnes i, al voltant de trenta professors, a més a més del personal d’administració i serveis, una auxiliar de gestió i una conserge.

Des d’aquell curs fins al juliol de dos mil sis vam anar creixent sense espais adequats, però amb molta il·lusió i treball dur i responsable con sempre hem fet. Al curs dos mil Quatre-dos mil cinc es va graduar la nostra primera promoció d’alumnes de 2n de Batxillerat. També es van incorporar al nostre institut els Cicles Formatius d’Hostaleria i Turisme que estaven provisionalment a l’IES l’Almadrava i que treballaven al Centre de Desenvolupament Turístic Domingo Devesa de la nostra ciutat. Aquest mateix any vam posar nom al centre, IES Mediterrània amb un vaixell damunt d’un llibre com a logotip. Tot això va ser molt emocionant i enriquidor. Durant sis cursos acadèmics vam compartir instal·lacions amb la UNED i l’Escola Oficial d’Idiomes de Benidorm.

A l’any dos mil cinc vam posar en funcionament la pàgina web del centre: www.iesmediterrania.com amb molt d’èxit i gran dinamisme: Hui en dia és una finestra oberta al món per a tots, alumnes, pares i mares, professorat i personal no docent. Un altre moment important a la nostra vida com a centre educatiu es va produir quan es van inaugurar les noves instal·lacions que ocupem hui en dia El president de la Generalitat Valenciana i un gran nombre d’autoritats educatives locals, provincials i autonòmiques van estar presents a l’acte amb molta difusió als mitjans de comunicació. Ja estàvem al nostre institut amb unes grans instal·lacions, modernes i molt completes. Segons els tècnics l’institut més i millor equipat i, fins i tot el més gran de tota la Comunitat Valenciana.

Actualment el nostre centre és una organització educativa molt gran i complexa que ofereix a la ciutat de Benidorm i a tota la comarca de la Marina Baixa un ample ventall de serveis educatius: tenim vint-i-sis grups d’ESO inclòs Programes de Diversificació Curricular a 3r i 4t, Batxillerats de Ciències de la Salut i Tecnològic i d’ Humanitats i Ciències Socials amb dos grups de cadascuna modalitat, dos Programes de Qualificació Professional Inicial: Cuina i Catering i Restaurant-Bar i Catering. A més a més estudien al nostre centre alumnes dels Cicles Formatius de Formació Professional d’Hostaleria i Turisme: dos de Grau Mitjà, Cuina i Gastronomia i Serveis de Restauraciótres de Grau Superior, Restauració, Gestió d’Allotjaments Turístiques i, Informació i Comercialització Turística.

La nostra comunitat educativa ha creiscut molt des de la seua creació. Està constituida per noranta-sis professors, dues auxiliars de gestió, dues conserges, una logopeda, una fisioterapeuta i nou persones de neteja. Respecte de l’alumnat, estudien i es formen al voltat de huit-cents setenta-cinc alumnes de totes les etapes educatives. Si, estem parlant de vora de mil persones.

Per un costat, és important ressenyar que la nostra oferta educativa és molt ampla i diversa: oferim Anglés, Francés, Alemany i Italià com a segons idiomes, assignaturas optatives a l’ESO i al Batxillerat, Programa d’Ensenyament Plurilingüe a l’ESO, Programa d’Ensenyament en Valencià amb quatre grups des de 1r fins a 4t. Participem en Programes Educatius Europeus Comenius amb altres països de la Unió Europea, tenim projectes d’intercanvi propis amb centres d’altres països amb estades d’alumnes a centres estrangers, els nostres alumnes de Cicles Formatius podem fer pràctiques en empreses de països de la Unió Europea amb reconoximent i conval·lidació d’aquestas. Per altra banda, hem de parlar de les activitats extraescolars i complementàries: la Setmana de la Francofonia que organitza el Departament de Francés, les Jornades d’Hostaleria i Turisme, el día de Les Paelles i un llarg etcétera que fam molt rica i dinàmica la vida escolar a l’IES Mediterrània de Benidorm.


Luis González Cortés
Director


Benidorm a vint-i-dos de març de dos mil deu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada