divendres, 15 de febrer del 2013

Tolerància i convivència a les aules


Dimarts, 12 de febrer de 2013 van donar una xarrada a l'IES Mediterrània, "Amb la diferència cap a la convivència". Els encarregats de donar-la, María amb 20 anys d'edat, diplomada en Educació Social i Miguel amb 40 anys d'edat, mediador i educador del carrer . La Diputació d'Alacant els oferia la possibilitat de realitzar la xarrda al Casal Jove a Ibi, conegut com el poble de la joguina.
Miguel i Maria van començar amb un videoclip "rap contra el racisme", també s'havien documentat amb llibres i pel·lícules que aportaven una moralina de la vida per a tenir un punt de referència al seu projecte.
Després de comentar els llibres i les pel·licules proposaren als alumnes realitzar una activitat que consitia en dibuixar el contorn de la seua mà a un full perquè posaren una qualitat positiva al dit índex, a l'anular alguna cosa que volien millorar i a la palma de la mà quelcom en què pogueren ajudar.  Van continuar amb "Ordenar-se per", joc que consisteix en poder entendre's amb gestos i col·locar-se on l'instructor els indicava sense parlar entre ells (ordenar-se per altura, color d'ulls, data de naixement...).
El que volia donar a entendre aquesta xarrada és que es bo que no siguem tots igual per aprendre a tolerar les diferències.

                       
                                          María Cabo Martínez i Mónica Perucho Domínguez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada