dijous, 14 de febrer del 2013

Pràctiques a la Universitat d’Alacant.


El dimecres 23 de gener els alumnes de Ciències de primer i segon de Batxillerat van assistir a unes pràctiques de física i química a la Universitat d’Alacant.
Primerament ens van explicar com funcionava la Universitat i les carreres que podien estudiar allí. Més tard, ens van acompanyar fins els laboratoris, on  cada grup se’n va anar amb el professor que li corresponia. Les proves de física van consistir en calcular les ones magnètiques del lloc on ens trobaven i demostrar com una llum blanca pot fer tots els colors de l’arc de San Martí. 
El grup de química va fer dues proves també: la primera tractava de fer canviar de color una metxa amb diferents sals (focs d'artifici). En la segona prova tenien que esbrinar  qui havia assassinat a una dona, com i on. Per a poder fer-ho analitzaren el nivell de cloro de l'aigua de la banyera, la  piscina i el toll on es trobava. Finalment descobriren que va morir a la piscina. Amb Luminol es reflectia la sang i podien saber amb què havia mort. En el pal de la pala (que era l'instrument del crimen) hi havia colònia, van agafar una mostra per a passar-la per l'espectre de masses per a comparar-la amb la colònia de tres sospitosos. 
Van tornar a l' IES Mediterrània amb una nova experiència i plens de nous coneixements.
Andrea Jaimez i Ana López




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada