divendres, 9 de novembre del 2012

L'HORT DEL MEDITERRÀNIA


El dijous 8 d’octubre els alumnes de llengua i imatge de 1er de batxillerat de l’IES Mediterrània vam visitar l’hort ecològic del nostre institut.

L’encarregat, Pepe, ens va rebre i ens va ensenyar les plantes i hortalisses, també ens va explicar els diferents sistemes de cultiu que s’utilitzen en l’hort. L’estructura de l’hort és un laberint amb forma d’espiral i al mig hi ha un toll amb granotes i plantes aquàtiques.
 Un sistema de cultiu que s’utilitza a l’hort és el tradicional que usa  fertilitzants per a les plantes i utilitza insecticidas per a evitar les plagues d’insectes, l’altre sistema de cultiu és de taules en què s’alimenta el sòl i no  la planta, en aquest sistema no s’utilitzen insecticidas.
 És un hort ecològic i té una estació meteorològica que és una instal·lació destinada a mesurar i registrar regularment diverses variables meteorològiques. Aquestes dades s’utilitzen tant per a l’elaboració de prediccions meteorològiques a partir de models numèrics  per a estudis climàtics.

 
En l’hort hi ha plantes tropicals que es mantenen gràcies a la paret de formigó que es calfa de dia i de nit desprén eixe calor, com a planta tropical hi ha una platanera que mesura 6’7 metres i també hi ha plantes esterlícies i mangos.
 És molt important que hagen plantes aromàtiques i de colors per a evitar plagues, i uns cucs de Califòrnia  transformen residus en  abonament
En l’hort hi ha una vinya destinada al vi i parres que proporcionen raïm, també hi ha escaroles, pebrots, baies gonyi i col-i-flors.
 Com a  curiositat Pepe ens va contar que un grup de xicons de l’institut van plantar uns arbres i van quedar  que deu anys més tard tornarien per a vore com han crescut les plantes i ells.

Paula González

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada