dijous, 24 de maig del 2012

EXPOSICIÓ DE LES FOGUERES DE SANT JOAN


El divendres 25 de maig va ser clausurada l'exposició de les fogueres de Sant Joan que han presentat durant unes setmanes a la biblioteca, els i les alumnes de 4t PDC amb el seu professor Pepe Fernández. En l'últim acte es va procedir al recompte dels vots, de tot l'alumnat i professorat que havien visitat l'exposició, perquè un de tots els ninots fora indultat. El ninot indultat serà exposat en consergeria, però a l'hora de muntar la foguera participarà com un element més d'ella. El dia 22 de juny serà indultat, és a dir, no serà cremat.
A l´exposició es troben tot tipus de ninots, però a més la roba i els complements del vestit d'una núvia alacantina com la mantellina, calcetins de fil per a l'estiu i de llana per a l'hivern, la pinta,les arracades,els passadors, i les espardenyes, iguals per a homes com per a dones.
També a l'exposició poden observar el procés per a fer una foguera. Els ninots estan fets amb paper,farina i suro, el mateix que la torre que està feta amb aqueixos components i a més amb fusta. Enhorabona un any més als i les alumnes junt al professor que han fet possible tan curiosa exposició!!!
Óscar Fernández

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada