dimarts, 1 de juny del 2010

INTERCANVI A FRANÇA

El dia 22 d'abril de 2010 un grup de 11 alumnes i 2 professores de l’ IES Mediterrània partí cap a l'aeroport de Baubier (França), per a iniciar l’ intercanvi d'alumnes, creuant els dies per si el volcà Eyjafjallajokull d’Islàndia en erupció ens impedia viatjar. Afortunadament, després d’ una hora i mitja de vol arribaren a l’esmentat aeroport.
Des de Baubier començàrem viatge cap a Chalons en Champang en autobús. Nomes veure el paisatge de la zona pareixia que estàvem a l’ altra banda del món, ja que no se sembla en res a Benidorm. A les 18:30 h arribàrem al “College” on ens van rebre el nostres companys francesos.
Al dia següent teníem la 1ª excursió de l’intercanvi a la ciutat de Reims. Reims és una ciutat molt medieval molt especial ja que pareix que s'ha quedat clavada en el temps. Vam visitar la vila vella i la catedral de la ciutat, que en la meua opinió personal és la més bonica que he vist mai.
Els dos dies següents (cap de setmana) els van passar cadascun amb el nostre company francés, i així alguns compayns vam veure’ns el cap de setmana amb gent del grup, altres no.
El dillums els 11 espanyols van acudir a classe amb els alumnes francesos, després de dues hores de classe, van anar d'excursió a un institut amb Cicles Formatius d’Hostaleria i Turisme molt millor equipat que el nostre.
Per la vesprada van tenir una visita guiada per la ciutat on estàvem vivint. La ciutat conserva cases del segle XV que recordaven un conte de la nostra infantesa.
El dimarts eixíem cap a París on van passar tot el dia. La idea de l'excursió era comprovar la quantitat de cultures que conviuen a la capital de França: vam estar en el barri hindú, van dinar al parc , van anar a la torre Eifell i a un dels molts Arcs del Triomf que hi ha en la ciutat. També passàrem pel costat del riu Senna i de la catedral de Nôtre Damme, i finalment van muntar en un metro de dos pisos.
El dimecres pel matí assistírem a classe durant dues hores, i per la vesprada van anar al Laser Game a jugar a bitlles.
Al dia següent pel matí després de donar classe van agafar l'autobús camí a l'aeroport de Baubier i a les 18:30 van arribar a l IES Mediterrània de Benidorm.
Sens dubte ha sigut una experiència inolvidable.
Adonis Lafarga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada