dilluns, 3 de maig del 2010

VIDEOJOCS VIOLENTS



Hi ha gent que estudia els animals, altres que estudien les plantes,alguns observen les estreles, etc. I com no les hi ha que estudien els videojocs els seus efectes psicològics en les persones. Fa poc de temps es va anunciar el resultat d'un estudi realitzat per diverses universitats.
El cas es que s'han dedicat a estudiar el comportament de cents d'estudiants d'entre 9 i 15 anys per a determinar els efectes que provoquen els jocs violents en la seua forma de comportar-se. El resultat es clar, “jugar habitualment a videojocs violents pot originar futures conductes agressives en els xiquets”. També expliquen que aquest efecte ocorre en la mateixa mesura tant en Japó com en els Estats Units, i recomanen reduir el contingut violent dels jocs. Tot açò certificat per universitats de prestigi, així que deu ser cert.

Evidentment aquests estudis son molt subjectius, un xiquet o adolescent que juga amb normalitat a jocs violents pot mostrar-se “agressiu” sense que açò tinga res que veure amb els videojocs, probablement ja era “agressiu” des d'un principi o per altres causes. No és que jo siga un savi ni molt menys, però pense que la concepció de la realitat que tenim ens arriba en gran part mitjançant la nostra vida, i el que vegem en un videojoc no és interpretat per el nostre cervell com alguna cosa real ni molt menys. Sense cap dubte crec que les pel·lícules ens poden impactar molt més que els jocs al ser molt més pareguts a la realitat (visualment parlant), segur que algú recorda una escena que el va “marcar” de xicotet, degut a que el va espantar o impressionar en excés. ¿A algú li ha passat lo mateix en una escena d'un videojoc? A la fi, aquests estudis son com les enquestes electorals, no feu molt de cas, o millor cap. Fins ara no s'ha pogut provar relació entre els videojocs violents i la agressivitat dels usuaris, teniu per segur que si hagessen pogut, haurien propagat la noticia fins al fons de la mar.

José Vicente Lluch Manzaneda 1º BAT-C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada