dijous, 22 de març del 2012

Entrevista a Elena Valenciano

Els alumnes Alejandro Carreño i Diego Mesonero van entrevistar el passat 10 de febrer a la vicesecretaria del PSOE, Elena Valenciano.
Va entrar a la política amb 15 anys, ja  que en Espanya la gent jove es preocupava molt per la política, era el final del franquisme. Aquest fet  influí en els seus estudis, perquè va començar Dret, però no va acabar, i amb Ciències Polítiques li va passar el mateix.
Al colp d'estat del 23-F treballava com a administrativa del partit i va estar al telèfon parlant amd els països que cridaven de fora perquè era la que dominava més idiomes(francés,anglés,italià i una mica de portugués).
Elena Valenciano és la fundadora de l' Associació Dones Jóvens i presidenta de la Fundación Dones, sempre ha estat molt vinculada al moviment feminista.
Va ser eurodiputada al Parlament Europeu des de 1999 fins a 2007. Ens va explicar que és una experiència que deurian de tindre tots els polítics espanyols perquè s'aprén a arribar a acords amb gent de qualsevol ideologia. La vida familiar eixos anys va ser molt dura perquè la seua filla començava una adolescència molt complicada i el seu fill solament tenia 3 anys.
Veu la situació de l' educació molt malament, ja que pensa que deuria ser un del llocs on no es retallara mai perquè Espanya arribe al nivell competitiu dels altres països europeus.
Per a Elena Valenciano que Rubalcaba confiara amb ella com a coordinadora de les Eleccions Generals de 2011 va ser un gran repte perquè eren unes eleccions on tenien molt complicat guanyar i pel fet  que coordinar una campanya electoral és moltíssim treball.
En acabar l'entrevista li vam dir que si s'imaginava com a misitra o presidenta en el futur i la seua resposta va ser que espera que açò, vicesecretària, fora tot, que volia passar a altra cosa més tranquil.la.
Qui sap si qualsevol dia podren dir que nosaltres a l'insti li feren una entrevista a la presidenta del país.
MAI SE SAP !
Pots escoltar l'entrevista a la web de l'IES Mediterrània: iesmediterrania.edu.gva.es
Alejandro Carreño i Diego Mesonero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada